אודות הישוב ותיירות

כסרא-סמיע (בערבית: كسرا-سميع) היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל. היא הוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1990. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) נכון להיום , יש בכסרא-סמיע 7,400 תושבים. שני היישובים בנויים על גרעיני כפר עתיקה מהתקופה הפרסית הביזנטית . בין שני הכפרים המרוחקים כ- 3 ק"מ אחד מהשני משתרעת שמורת טבע "הר סנה" . בחיק השמורה ישנו פארק הסלעים , תופעת טבע גיאולוגית ייחודית ומדהימה של סלעים . מעשה הרוח והגשם ייחדו וייצרו סלעים המשתייכים ליחידה גיאולוגית מגיל טורון ולפני 88-92 מליון שנה . בפארק הסלעים ישנו מסלול הליכה נוח לילד ,למבוגר , לנכים מסלול מיוחד , ומסלול הליכה עד כפר ורדים , בנוסף לפארק ישנו גרעין הכפר עם בית עתיק שאפשר לבקר בו לעשות טיול רגלי בתוך הכפר . בתיאום מראש אפשר לקבל הדרכה על שני היישובים ועל הדרוזים בכללי , לעשות טיול רגלי עם הסבר על המקום . מחלקת התיירות במועצה המקומית כסרא סמיע מקיימת מדי שנה פסטיבל ענף הזית בחודש נובמבר , כמוכן צועדים צעדת פארק הסלעים באביב בכל שנה . לתיאום מראש ניתן לפנות למנהל המחלקה מר חמד עבדאללה בטלפון 046166821 נייד 0542460154 פקס 049873483 או דרך אתר המועצה .
שתף :