شارع 17 كفر سميع

״משיב רעה תחת טובה- לא תמיש [תמוש] רעה מביתו״: משלי יז 13

ומכאן שלום לכל תושבי כסרא סמיע וערב טוב.

הופתעתי והתאכזבתי לגלות בעידן הנאור בעת שקבלתי לפני מס׳ דקות הודעה מאחד החברים בסמיע שמר מישל ג׳ובראן זורק חול ומחזיר רעה תחת טובה בגין כביש מס׳ 17 המחבר כנסיית הנוצרים לכביש הטבעת מס׳12 בסמיע.

האמת, חשבתי ושקלתי רבות ויכולתי להתעלם ולא להתייחס להודעה זו, אבל הערכים והחינוך שינקתי לאורך השנים לא מאפשרים לי לתת לחסרי מעש ומובטלים להכפיש את העשייה המפוארת של המועצה המקומית כסרא- סמיע.

לכן, מבקש להביא בפניכם השתלשלות הדברים - ותחליטו;

1.       כביש מס׳ 17 בסמיע מאושר בתוכנית מתאר ג/7466 מספטמבר 2000- נספח א׳.

2.       25/12/1994 - התושבים ודיע ומישל שלחו מכתב לוועדה המחוזית בנושא- נספח 1.

3.         8/10/1998- נשלח כתב אישום לאחד התושבים בגין בניית סככה מקונסטרוקציית ברזל+ גג איסכורית על תוואי דרך מאושרת ללא היתר כתוספת לנגרייה- נספח מס׳2.

4.         14/7/2002- נערך דיון בכותלי בית המשפט בעניין ונגזר עונש כספי וצוו הריסה. נספח מס׳3.

5.        4/7/2016- פרסום הודעה לפי סעיף 19 לפקודת הקרקעות (רכישה לצרכי הציבור) ולפי חוק התכוב״נ התשכ״ה בו מפורט שכביש מס׳17 הופקע לפי תשריט- נספח 4.

6.       6/3/2017- התקבל אישור ביצוע מאגף רישום והסדר מקרקעין- נספח 5.

7.       7/9/2019 התקבל במועצה מסמך מעוד אמל פלאח אשר נטען בו עובדות לא נכונות בלשון המעטה- נספח 6.

8.       11/9/2019- שלחה התייחסות מהמועצה למר אמל פלאח- נספח 7.

9.       כל הדברים שציינתי נעשו עפ״י חוק ללא שום קשר לאלמוני או פלוני, אם טיעוניי עוד אמל נכונים, היה רץ ומשיג צוו הפסקת עבודה במידי עפי חוק.

10.    13/9/2019- אתמול ביום שישי שעה 08:00 נעשה סיור בשטח ע״י הח״מ ובהשתתפות מהנדס המועצה והקבלן המבצע ועוד מכובדים והדברים נסגרו למען רווחת תושבי סמיע בהסכמת החבר מישל ג׳ובראן על אף שקיים נגדו פסק דין חלוט, המועצה באה כברת דרך לקראתו , למרות זאת , בחר להחזיר רעה תחת טובה וכבודו מכפיש את העשייה בהודעה חסרת אמת ואור.

11.   המועצה המקומית תמשיך לקדם פרוייקטים בשני הישובים כאחד לטובת התושבים מחד ולמען הדורות הבאים מאידך והכל עפ״י חוק.

12.   לסיים בפסוק: אני יהוה קראתיך  בצדק ואחזק בידך ואצרך ואתנך לברית עם לאור גוים: (ישעיהו פרק מב פסוק ו).

יאסר ג׳דבאן

ראש המועצה

للاسف الشديد هناك ثله من اصحاب المصالح الدفينه التي تحاول الصيد في المياه العكره وبهدف بنفس يعقوب.

توجهنا يوم الجمعه لدار السيد مشيل جبران واجتمعنا به وابدينا  كل ما استطعنا لشق الشارع وتقليص الضرر للسيد مشيل جبران وداره واليكم بعض الحقائق حول موضوع الشارع

١.الشارع صودق عليه بالخارطه الهيكليه لكفر سميع ورقمها ج/٧٤٦٦ منذ سنة ٢٠٠٠ .منذ ذلك الحين لم تقدم اي خارطه لنقل مكان الشارع وهذا الكلام هو افتراء ومن لديه الادله فليتفضل بنشرها وتوثيقها.

٢.لم يتقدم السيد مشيل جبران باعتراض للخارطه الهيكليه وحتى لو تقدم فان دائرة التنظيم المركزيه رفضت الاعتراض وتم المصادقه على الخارطه.

٣.قام السيد مشيل جبران ببناء سقيفه ضمن حدود الشارع دون ترخيص وبناءا على ذلك امرت المحكمه سنة ٢٠٠٢ بان يقوم السيد جبران بهدم البناء خلال سنه من تاريخ المحكمه وطبعا لم ينصاع لامر المحكمه.ولا يزال امر الهدم قائما.

٤.قامت دائره التنظيم والمجلس بمصادرة مساحة الشارع ونشر امر المصادره.

٥.قام المجلس بتسجيل مساحة ارض الشارع على اسم المجلس.

٦ .بالنسبه الى الادعائات بالنسبه للجار هذا الموضوع خارج عن نطاق المجلس وليس لنا صلاحية البت به.

يقوم المجلس بالعمل بانشاء المشاريع في قريتنا كفر سميع بشفافيه وطرق قانونيه في وسع النهار فقد انهينا حماية سطح بيت الاموات من دخول الرطوبه ومياه الامطار ،وحماية سطح الكنيسه،شق وتعبيد الشارع المذكور وما هي الا ايام قليله وسيبدا تصليح الشوارع بحي الجنود المسرحين والمساحات المعده للجمهور بميزانيه وقدرها ٣ مليون شاقل.

سنستمر بالعمل الدؤوب لصالح اهلنا في كفر سميع رغم انف الحاقدين ومن يرى في نفسه القدره والامكانيه فليتوجه للمحاكم لاستصدار امر احترازي

وسنقوم باحترام اي قرار للمحكمه في هذا الموضوع.

ياسر غضبان

رئيس المجلس المحلي